×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR ENGINEERING PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you an
Engineering professional?
Join Eng-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Eng-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

V8 beginner problem or a bug? - Selection just drops!

V8 beginner problem or a bug? - Selection just drops!

V8 beginner problem or a bug? - Selection just drops!

(OP)
Background: I am computer softrware developer and architect. I am very familiar with most CAD software, however, my microstation knowledge is limited. My better half is a landscape architect student about to do her master thesis now. She is making one final design work with MS V8 (student version). She is fluent with previous version(s) of MS and V8 seems to be source of many problems.

Problem:

It would seem like that she can not select anything first and then click some other tool to do some changes. The selection just drops immediately. The system only works so that she picks a tool and then clicks items. Is this how v8 works? Are we missing something here? What could be the problem?

Example: She has some text items (elevation values) on a layer and she wants to move them to another layer. Best way to go work would be to use 'select by attributes' to get all these certain numbers selected and then use other tools to move them to other layer.

She opens the select by attributes and filters a nice selection. This activates the arrow tool. She closes the select by attributes and the selection is still on. Now, if she picks any other tool, say 'change element attributes' to move them to another layer, the selection just drops. There seems to be no way around this. The only thing I managed to do after selection was cut and paste, any tool icon on screen drops the selection.

In v7 you could select stuff and then apply the tool. It seemed, that the manual or this forum did not mention this issue at all so whether there is a bug or we are missing something here. If it is a bug, what could it be?

She needs to get the stuff done, so now she is selecting stuff by hand (lots of clicking and time needed). Please help me to help her.

RE: V8 beginner problem or a bug? - Selection just drops!

Sounds to me you have a setting toggled on or off. Not sure which one but you could try to reset your workspace preferences. Under Workspace>preferences try to reset all of the settings to default. If that does not work, I would re-install Microstation over the present location on the hard drive.

Good Luck

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Eng-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Eng-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Eng-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Eng-Tips and talk with other members! Already a Member? Login



News


Close Box

Join Eng-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical engineering professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Eng-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close