×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR ENGINEERING PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you an
Engineering professional?
Join Eng-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Eng-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

A Parts List Question About a (2x) Component w/ Separate Item Numbers

A Parts List Question About a (2x) Component w/ Separate Item Numbers

A Parts List Question About a (2x) Component w/ Separate Item Numbers

(OP)
On a drawing parts list we have a rare situation where we need to specify the (2x) component with separate item numbers.
In the Teamcenter Structure Manager I unpacked the component and gave each of them a unique find number.
They should come into the NX parts list as separate with that number that was given to them in TC, but it does not work.
They come in as packed and the item number is replaced by two dots.
The picture shows a previous situation where it did work.
Does anybody have a suggestion on what we can do to make this work ?
There must be a setting that I am missing here !
I am on NX1961

Jerry J.
UGV5-NX1961

RE: A Parts List Question About a (2x) Component w/ Separate Item Numbers

Check which column in the parts list is set as a key field. The key field defines what makes the components listed unique, so like components are packed or unpacked in the parts list.
So in your case the find number column should be the only key field I would expect.

Anthony Galante
Senior Support Engineer



NX4 to NX CR with almost every MR (18versions)

RE: A Parts List Question About a (2x) Component w/ Separate Item Numbers

(OP)
Thank you very much !
I had a feeling the problem was someplace in the parts list but I did not know where to look.
The problem was the ITEM column was not a key field. I made it a key field and now it works fine, even with the PART NUMBER column still a key field - if I notice it is causing a problem I will change that.

Jerry J.
UGV5-NX1961

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Eng-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Eng-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Eng-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Eng-Tips and talk with other members! Already a Member? Login


Resources

Low-Volume Rapid Injection Molding With 3D Printed Molds
Learn methods and guidelines for using stereolithography (SLA) 3D printed molds in the injection molding process to lower costs and lead time. Discover how this hybrid manufacturing process enables on-demand mold fabrication to quickly produce small batches of thermoplastic parts. Download Now
Design for Additive Manufacturing (DfAM)
Examine how the principles of DfAM upend many of the long-standing rules around manufacturability - allowing engineers and designers to place a part’s function at the center of their design considerations. Download Now
Taking Control of Engineering Documents
This ebook covers tips for creating and managing workflows, security best practices and protection of intellectual property, Cloud vs. on-premise software solutions, CAD file management, compliance, and more. Download Now

Close Box

Join Eng-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical engineering professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Eng-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close