INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR ENGINEERING PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you an
Engineering professional?
Join Eng-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Eng-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

problems with iparts

problems with iparts

(OP)
Hi. I've not been using iparts for long and am realising that they might be more trouble than they are worth!

So, I've got a family of shafts, 4 off, identical other than lengths. I've converted the part to an ipart and set the lengths accordingly. I've put the iparts into my assembly. All is fine.

I've done a manufacturing drawing. When I made the ipart I set the table such that
- part number for each member is identical - P-COL-104301
- member numbers are -01, -02 ...

This works well for the part drawing, as the automated drawing border part number comes up as the common part number, i.e. P-COL-104301. I've put in a table to list the members and their lengths.

Now I come to do a GA of my top level assembly. I find now that the parts list on the GA shows 4 off of the common part number, not the member numbers.

So, easy work around is to change the part numbers in the ipart table to also read -01, -02 ... But then my drawing border part number reads the -01 member number that the drawing is based on. Ok, I realise I can easily edit this manually on the drawing, but am I missing something here? Is there something I'm not doing right?

Thanks.

Hobbs101
Mechanical Design Engineer

RE: problems with iparts

Your titleblock is simply setup to autofill the part number field in your titleblock with the part number iproperty of the component that is the first base view placed on that sheet..
I have simply made mine a prompted entry instead of an autofill field to account for this.. and many other situations where I might need to control the part number instead of an autofill


Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Eng-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Eng-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Eng-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Eng-Tips and talk with other members!


Resources


Close Box

Join Eng-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical engineering professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Eng-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close