INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR ENGINEERING PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you an
Engineering professional?
Join Eng-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Eng-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

micrologix 1400 major error code 0000h

micrologix 1400 major error code 0000h

(OP)
Hello everyone I was called into a situation at a food plant where a "spiral" freezer MCC is encountering problems. The panel consists of a micrologix 1400, a panelview 1000 and (6) powerflex 40 drives. The drives are daisy chained together back to the micrologix DSI port. In the past few weeks I've had to change some of the drives out due to water getting in panel and burning them up. The Microologix input terminal block was contaminated as well but showed no errors, but as a precautioned I changed the terminal strip out as well. I set the parameters in the drives as per the documentation I had, for example: start and speed parameters set to communications port. Each vfd has its own address 1-6. If one drive is powered down the rest show communication faults F81 Comm loss. This has shown to be normal when one or more drives are disconnecting from the comm chain. Everything started up fine and was running for a few days and then a new problem arose. HMI wont communicate with micrologix communication flag=0 errors. I open the cabinet and micrologix is faulted. Major error code 0000h. I reset it by using the user display by going from run mode to prog and back to run mode. Fault is cleared but nothing communicates. I checked all cables, Ethernet cabling between HMI and micrologix seem fine, green and orange lights. Is it possible the program is lost? I also find weird is that I can shut off one of the vfds and the rest don't fault out like before F81 Comm loss. I don't have access to a laptop with the program here. I told the plant manager he is going to have to get in contact with the programmer and possibly reload the program. Any help with what could be causing these errors would be appreciated. I am an electrical contractor, construction maintenance/Industrial, and I've done quite a few small jobs for this new customer. Thank you

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Eng-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Eng-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Eng-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Eng-Tips and talk with other members!


Resources


Close Box

Join Eng-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical engineering professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Eng-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close