Smart questions
Smart answers
Smart people
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR ENGINEERING PROFESSIONALS

Member Login




Remember Me
Forgot Password?
Join Us!

Come Join Us!

Are you an
Engineering professional?
Join Eng-Tips now!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

Join Eng-Tips
*Eng-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Donate Today!

Do you enjoy these
technical forums?
Donate Today! Click Here

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.
Jobs from Indeed

Link To This Forum!

Partner Button
Add Stickiness To Your Site By Linking To This Professionally Managed Technical Forum.
Just copy and paste the
code below into your site.

sparkleg01 (Automotive)
1 Nov 12 15:06
Hello everyone,

I am having problems running Ideas NX5 and this error appears. It also says that the I do not know how this happened as the program had been working fine until today.
I have searched for solutions in Google but have not found any that have been helpful. I tried changing the file path but it only made another error appear and, since I do not know anything about programing I thought it best to leave it so.
However it is urgent that I get the program up and running ASAP. If anyone has some advice I'd be grateful to have it.

The program is run in Windows XP.

[img ]
JohnRBaker (Mechanical)
1 Nov 12 15:49
Your best bet would be to call GTAC support at Siemens PLM Software.

John R. Baker, P.E.
Product 'Evangelist'
Product Engineering Software
Siemens PLM Software Inc.
Industry Sector
Cypress, CA
Siemens PLM:
UG/NX Museum:

To an Engineer, the glass is twice as big as it needs to be.

SDETERS (Agricultural)
1 Nov 12 17:38
Do you have an option to change your model file before this error pops up?
sparkleg01 (Automotive)
1 Nov 12 18:14
Nope. The program interface won't even open. Usually the black DOS screen comes on and then IDEAS opens up but now not even that.
SDETERS (Agricultural)
2 Nov 12 8:14
Yep call GTAC Sorry I Was thinking a corrupt model file.

Try renaming your param file and let I-Deas create a new one. I think this more serious than that.
sparkleg01 (Automotive)
6 Nov 12 9:26
Thanks for the help, but it didn't work.
I think somehow a file got erased or misplaced and that is why I can't launch IDEAS, because when I log into my computer an error sign appears saying that the "lmgrd.exe" file can't be found. I did some research and this is linked to the startup of FLEXlm software that IDEAS uses. Any other recommendations before I contact the GTAC?
IdeasNative (Automotive)
6 Nov 12 12:13
I recently had an issue where the Anti virus software removed lmgrd.exe from the licencing directory.
Check the following folder for this file:

(Default locations)
C:\Program Files (x86)\UGS\UGSLicensing (64bit)
C:\Program Files\UGS\UGSLicensing (32bit)

You may may need to check on the server for this file depending on where your licence is located.

You can copy this file from the installation disk if it's missing. (This is an old licence server if it's from an NX-I-deas5 disk which is fine unless you need to run NX7.5 or above)
sparkleg01 (Automotive)
6 Nov 12 12:45
Ok. I'll give it a try!

Reply To This Thread

Posting in the Eng-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Eng-Tips and talk with other members!

Back To Forum

Close Box

Join Eng-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical engineering professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Eng-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close