INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR ENGINEERING PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you an
Engineering professional?
Join Eng-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Eng-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Problems with driving dimensions in Pro-E

Problems with driving dimensions in Pro-E

(OP)
I have been off of Pro-E for a few years now, but once upon a time I considered myself a skilled WF 2/3 user.  My latest project is MBD design using WF 5 and we are having issues with the driving dimensions feature in Pro-E.  Here goes.

I have a relatively simple turned part I am modeling.  I created my fully defined sketch then finally set my annotation orientation to the same plane the sketch for my revolve feature was placed on.  When I create my driving dimensions for the feature they do come in but are not able to be modified.  They also show up in red where some of my other GD&T callouts show up in black and are selectable and can be modified.  The driving dimensions cannot be selected when trying to place a new GD&T callout and they are not editable even if I try and right click from my model tree.  I have tried to replace them on an active orientation again, I have deleted and recreated them and nothing seems to help.  I have even tried changing different options in my selection filter with no results.

What am I doing wrong?  I miss the days when all the GD&T went onto the sketch dimensions.  It seems they made it very convoluted now.....   Thanks in advance for any insight to this issue, I am sure it is just something small I am missing but I just can't figure it out.  Basically I want access to the dimension "properties" menu and to be allowed to place GD&T and/or annotation features to the dimensions.

RE: Problems with driving dimensions in Pro-E

(OP)
A small update.  I now have three colors of annotations in my model.  Everything that actually works and can be modified is in either pink or black (the pink color seems to come from a standard) but the "broken" stuff is still red/orange.  I am fairly confident I am making the driving dimensions correctly based on this but I have no idea why some features seem to be broken.  When I run geo check I get no errors in my model and everything regenerates fine.  I even messed with the accuracy to see if there was something that prevented Pro-E from calculating the geometry correctly.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Eng-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Eng-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Eng-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Eng-Tips and talk with other members!


Resources


Close Box

Join Eng-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical engineering professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Eng-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close