INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR ENGINEERING PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you an
Engineering professional?
Join Eng-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Eng-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Connection point insertion fails near end of process

Connection point insertion fails near end of process

(OP)
For some reason I cannot complete the process for inserting a connection point on a shape.  This used to work but no longer does.
The settings to show connection points is on, I select the shape, click the "X" for inserting a connection point, press the Ctrl key and the cursor changes to show a small x at the tip, but when I click the point is not inserted and instead the right click drop down box appears.

Could this be an operating system issue?  The right click is otherwise functioning.
I'm running XP with latest updates on a Mac (OS X 10.5.8) using Paralells Desktop build 3214.

Any ideas will be greatly appreciated.

RE: Connection point insertion fails near end of process

Are you holding down the CTRL key during the entire operation?  Are you using the left mouse button?

TTFN

FAQ731-376: Eng-Tips.com Forum Policies

RE: Connection point insertion fails near end of process

(OP)
Yes, I press CTRL after selecting the "X" and then I left click where I want the connection point to be.
I have the mac side by side with a PC and the behavior is not the same.  I suspect it's a Parallels keyboard setting but I've checked everything and can't see any reason for this.
 

RE: Connection point insertion fails near end of process

(OP)
OK, I figured this out.  
The settings in Parallels/Preferences/Keyboard/Mouse Right Click were set to CTRL and the connection point process wasn't working.  .  In order to place a connection point on a shape in Visio if the settings are changed to CTRL+Command it works as it should (meaning just pressing the CTRL key makes it work).

IRStuff, Thanks for the input.
 

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Eng-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Eng-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Eng-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Eng-Tips and talk with other members!


Resources


Close Box

Join Eng-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical engineering professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Eng-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close